Love!



Det går bara att älska den här låten!

Love!

Såna här dagar behövs oftare!



Hoppas att ni har en lika bra dag som jag har, för här är det 31° och det är för varmt för att vara ute.


Alot of homework...


Nikon D3100, Nikon Nikkor AF-S DX 55-200/4-5,6 VR

Nu har jag tagit paus från plugget ett tag nu, jag har pluggat SO i 2 ½ timma nu och jag har bara kvar ca ½ timme NO plugg också. Jag har nämligen biologiprov imorgon som jag måste träna på. Det är rätt så jobbigt, men jag får min belöning på söndag! Jag berättar mer om vad som händer på söndag, den 13:e!

En småkik på vad jag sysslat med den senaste halvtimman (Det är en "resedagbok" från när jag och en kompis gör en "resa" i Brasilien)(tro mig, det är mycket mer än så!):

"Vi blev väckta klockan 6:30 av att städerskan kom in och undrade om hon skulle städa hos oss, lite väl tidigt kanske, men vi skulle ändå ut på äventyr så vi lät henne få städa vårat rum medans vi packade ihop.

Vi tog våra väskor och gick ut i receptionen för att checka ut.

Vi betalade och gick sedan ut till busstoppet för att åka till Amazonfloden. Buss 536 stannade för att hämta upp oss och vi satte oss på de bästa platserna. Bussresan tog 11 timmar, men det var det värt! Vi fick åka genom regnskogen och vi satt klistrade vid fönstrena hela resan, vi fick se sengångare, apor, olika sorters ormar, spindlar och papegojor. Alla möjliga sorters djur som man inte skulle sett i Sverige!

Framme vid floden så blev vi överraskade! Inte hade vi anat att floden hade varit så bred, den var hela 800 meter bred och alldeles gulbrun.

Överallt såg vi fiskar som simmade vid ytan och lite längre bort stod flera fiskare som försökte fånga fisk.

Det var en äldre man som guidade oss runt bland skjulen där det var massor av uppstoppade fiskar och andra vattenlevande djur. Vi fick lära oss regler på vad man fick göra och inte göra. Vi fick inte gå längre bort än 200 meter från ledaren, för vem visste vad som lurade runt hörnet?

Efter en hel dags guidande bland fiskar och träd så tog vi vårt första dopp i floden. Det var varmt men lite läskigt för vi visste att det fanns pirayor precis där vi badade. Det började bli mörkt och kyligt så vi fick ta på oss extra kläder och ledaren visade oss var vi skulle sova, det var på gungmattor som var i en bur av finmaskigt nät så inga djur eller kryp skulle komma in."


Bördslycke gård




Idag så har jag varit på Börslycke gård och tagit kort, fikat och kollat runt på alla djuren. Min syster hade mulleavslutning och det var därför som vi åkte dit.
Enjoy!



What are you looking at?

'

Jag redigerade nyss lite bilder som jag tog hos mormor igår, jag fastnadeför den här bilden, älskar den !

Men jag har svårt att bestämma vilken bild som blev snyggast, så vilken tycker du? Den färgade eller den svartvita?



Snart - mormor



Snart så ska jag och familjen åka upp till mormor, mamma ska klippa gräset och jag och min lillasyster ska roa oss med annat, bla ta kort på hennes katter och höns. Så bilder kommer!

Sen imorgon så ska jag troligen ta med mig kameran till skolan. För på matten så ska vi mäta hur hög en flaggstång är med hjälp av att hålla en 1-meterslinjal vid flaggstången och sen ta ett kort. Då ska vi ta upp bilden på datorn och sen mäta på skärmen hur hög flaggstången är.


Före & Efter






I båda bilderna så har jag ändrat en svag S-kurva i kurvor.
Färgerna förstärks och jag tycker att det blir bättre.

Bilderna är redigerade i gratisprogrammet Gimp 2.6


Tillbehör i kameraväskan



Jag har köpt ett UV-filter från tvspelsweb, dels för att få bort uv-strålning i bilderna, och för att skydda objektivet mot stötar, jag köper hellre ett till filter om det blivit en spricka i filtret, än ett nytt objektiv för att jag fått en spricka i det.



Jag köpte också mellanringar som är ringar som man sätter mellan kameran och objektivet, de gör så att det blir anvstånd mellan objektivet och bildsensorn, vilket gör att man förstorar upp bilden. (testbilder kommer sen)
Jag är jättenöjd med köpet, trots att jag inte förstod hur mellanringarna fungerade först, för man var tvingen att ställa in ALLT manuellt, visst att jag brukar fota manuellt så var det jätesvårt att få bilden som man ville ha den...


Får får får (?)



Nej, får får lamm.

Tävling hos beattriicee.blogg.se/


Nikon D3100, Nikon Nikkor AF-S DX 55-200/4-5,6 VR

Jag är med och tävlar hos Beatrice om en reflexskärm 5 i 1 80cm i samarbete med johanpixels.

Temat är vårtecken och jag tycker att den här bilden utstrålar hur mycket vårtecken som helst!
Speciellt nu när det ska bli en maskros sommar sägs det ju!
Och en reflexskärm har jag alltid viljat ha, för jag har det mesta i en fotoutrustning förutom en reflexskärm , och om jag skulle köpa en reflexskärm så skulle jag köpa just den som jag är med och tävlar om!
Sen så har jag aldrig testat på en porträttfotogrefering och till en porträttfotografering så behövs det oftast en reflexskärm , så om jag skulle vinna den här tävlingen , så skulle jag fira det genom att ha en porträttfotografering!!




Beställt!



Igår så beställde jag och pappa lite tillbejör till min kamera!
Allting är köpt hos tvspelsweb.se och jag hoppas att jag kommer att bli supernöjd, för det är jätteroliga saker !

Sen har jag insett att min design inte funkar som den ska, för att när man klickar på ett inlägg, eller kategori, så hoppar allt runt på bloggen, så designen kommer upp snart!

_me

Johnny Depp


Hemma ifrån frissan



Nu har jag kommit hem från frisören
, och det blev bra (trorjag..) för allt är uppfluffat så jag ser inte direkt hur det ser ut.
Sen så har jag fått "fest i hela huset med Big Brother och Basshunter" på min systers hjärna så hon håller på och nynnar på den, samtidigt som den dunkar ut högtalarna. (Ebba... Yao är inte så farligt längre...;)

_me 

Måndag



Idag så var det första dagen med linser i skolan, och jag fick många som undrade "Nämen Linnea, har du skaffat linser!?". Så jag fick svara, gång på gång, att "Jaa, fast jag kommer inte att använda dem hela tiden" med det var kul att så många lade märke till det, t.o.m. en kille som går i samma spanska som jag undrade om jag skaffat linser!
Men det tråkiga var att mina glasögon gick sönder igår, men vi gick till optikern idag och hon lagade dom, som tur är. Annars så hade jag inte sett någonting typ nu...

Sen så kollar jag runt på lite kameratillbehör från tvspelsweb.se, och jag ska troligen köpa ett UV-filter och ett Close up filter, så jag får väl se om jag inhandlar det den här veckan!

_me

Nu ska jag ta tag i det!



Nu måste jag ta tag i mina miljoner bilder som jag har på den här datorn, det lär väl ta hela veckan antar jag...:P
Men jag måste verkligen göra det för att få mer minne så att jag kan ta ännu mer bilder och lägga in på datorn!!

Nehej, nu ska jag göra lite grejjer på min, Julias och Ericas blogg. När designen är klar så säger jag hur ni hittar till den!

_me

Tävling hos alhocfoto.blogg.se!


Nikon D3100, Nikon Nikkor AF-S DX 18-55/3,5-5,6G VR


Nu är jag med i en tävling hos Alhocfoto i samarbete med http://johanpixels.se/webbshop, där man tävlar om en 5 i 1 reflexskärm 80mm.

Temat är "din bästa bild" och denna bilden är helt klart min bästa bild!!

Bilden är en intressant mix av våren och djurlivet, bilden har klara färger och fina skuggor kring blomman med en fluga på som gör den unik.

För att vara med och tävla kan ni trycka här!


(här borde det stå en bra rubrik)


Nikon D3100, Nikon Nikkor AF-S DX 55-200/4-5,6 VR
@ f/4 1/800sek ISO-400



Den här helgen har varit rolig!
Min kusin och hans hund har sovit hos oss (vovven ligger och snarkar bredvid mig, där ser man hur social jag är...;) och det har varit kul!
Jag har även fått linser, och det är jätteskönt att kunna ha solglasögon för "once in a lifetime!"

Såg ni Eurovision Song Contest igår förresten?
Jag tror helt ärligt inte att Sverige har fått en sån bra plats sen Charlotte Perelli vann.
Jag tyckte inte att det var rätt låt som vann, men vad tycker ni??
Och sen så var Irland jättebra tyckte jag, det var bara tråkigt att de inte var så synkade som Eric Saades dansare är..

Pappa 42 år!


Nikon D3100, Nikkor 55-200mm.



Idag fyller min pappa 42 år och det firades med kalas och fika.
Av mig fick han två muffins med rosa glasyr :)
Men han kommer att få den "riktiga" presenten imorgon, efter han kommit hem och efter jag kommit hem från stan.

Med tanke på stan, så ska ju jag få linser imorgon (och jag längtar apa!!),och då ska jag även köpa ett eller två par solglasögon.
Jag har helt ärligt inte kunnat ha ett par vanliga solglasögon bara för att jag har glasögon...
Och det kommer vara skönt att delvis få slippa rollen som "den där tjejen med glasögon i 6c" eller "hon med brunt hår och glasögonen", fast jag kommer inte att ha linser hela tiden, bara kanske typ en tredjedel av tiden.

_linnea

Linser, here I come!


Överredigerad?
Oh yes!!


På fredag så ska jag tillbaka till optikern och ha en linsprovning!
Så jag kommer att ha linser permanent* i typ 1-2 veckor, förutom under invändingsperioden.

Sen så har jag börjat lite med min pappas present idag, han fyller 42 år på torsdag och jag ska ge en lite mer "personlig" present.
Men såklart så kan jag inte säga vad det är för pappsen läser min blogg...;)

*permanent - hela tiden

_me


Jag klagar inte!



Det är 27 grader i skuggan och jag sitter på altanen och läser tidningar, jag kan inte gå "ut" i solen för då bränner jag mig massor.
Men jag klagar verkligen inte, med tanke på att det var en riktig vargavinter i vintras!!
Jag sitter i bikinitopp och jeansshorts, och jag svettas!
Nehe, nu tror jag att jag ska sätta mig på gräsmattan och fortsätta läsa läsa lite tidningar snart, och tagga inför ett optiker besök.

Ni får ha det så bra!

_me


Blomma #3


Nikon D3100, Nikkor 18-55mm.
@ 55mm, F/5.6, 1/500sek



Fluuuuga


Nikon D3100, Nikkor 18-55mm


Jag har rensat bilder från min dator nu...
Det tog ca 1 ½ dag, och bara på den här datorn så har jag runt 500-700 bilder. Sen hos pappa har jag säkert 2000-2500, det är helt otroligt att min dator fixar 13 fotoprogram och ca 2500 bilder :O

Jag tog den här bilden för drygt två dagar sen, och har försökt att lägga upp både inlägg och bilder men blogg.se har inte funkat...:(

_me

Bye bye, glasögon!!


Nikon D3100, Nikkor 55-200mm.


Jag ska snart få linser!!
Efter 4 år med glasögon så ska jag slippa dom ibland, för jag kommer bara att få 1-dagslinser, och jag kommer nog bara att ha glasögon på typ helger eller sånt.
Så jag och mammi ska till optikern idag, och sen så blir det troligen linsprovning nästa vecka.
Det ska bli jätteskönt!!!

_me

Studiedag


Nikon D3100, Nikkor 18-55mm.


Idag så är det studie dag, och det är jätteskönt!!
Jag ska snart höra med Julia och Erica om vi kan träffas idag, för det skulle vara superkul!

Hoppas att ni får en bra dag, för det kommer jag att ha !

_me

Sun-day (och nu lovar jag det!)


Nikon D3100, Nikkor 18-55mm.



Idag så har det varit en UNDERBAR dag!
Det har varit runt 20-25 grader hela dagen!
Ooooooh I love it! [L]
Det är helt sjukt att vädret har ändrats så otroligt mycket under en vecka, för i måndags/tisdags så både snöade det och haglade!!!

Men på gympan så blev det lite jobbigt... *pust*
För jag hade packat långa mjukisbrallor för att det var lite kyligt på morgonen, så under gympan så drog jag upp byxorna till knäna och linnet lite över midjan... ÄNDÅ så svettades man ihjäl!

Men jag klarade mig igenom dagen och som prickan över i:et så är det studeidag imorgon! Så jag ska höra med Julia om vi ska ha en liten fotodag, hihi!

(Sorry för absolut ingen uppdatering i helgen, men blogg.se har strulat och så har det varit för fint väder för att sitta vid datorn hela dagen...! Hoppas att ni förstår och att ni har suttit vid datorn lika mycket som jag i helgen (dvs INGET!!)

Dagen med Julia och Erica

Idag så var jag med Julia och Erica.
Vi hade det kul och fotade, skaffade en ny blogg och massor sånt, sen så ska vi kanske va på tisdag också!




Nikon D3100, Nikkor 18-55mm + Nikkor 55-200mm.

Underbar dag, brudar !!! <3

_me

Seg dag och nya skor.




Den här dagen började med att jag och pappa åkte till läkaren, men det var inte något speciellt där för vi bara pratade.

Sen så åkte jag till skolan och där så var det gympa och vi hade ett konditionspass, jag kan verkligen säga att man INTE har någon kondis kvar efter 4 månaders sjukgymnastik, så jag blev helt slut efter det och mådde piss. Jag mådde illa och var yr fram tills typ nu, för det känns lite bättre nu.

Så när jag kom hem så pratade låtsasmamma och jag om att jag behövde nya skor, så vi åkte in till stan och jag fick med mig en långklänning och en solhatt hem...
Perfekt tills när vi drar till Turkiet!!!

_me

Nästa videotips



I nästa videotips så tänkte jag visa hur jag gjorde den här bilden!
Kolla på bloggen någon gång i veckan så kommer den upp!
Och jag gör den i Photoshop Elements 7.0


_me


Videotips- Hur du gör Vampyrtänder.



Här visar jag hur jag gjorde vampyrtänder i Photoshop CS3.
Har ni önskemål på vad jag ska göra för några mer videos så kom med förslag!
Hoppas att ni lärde er något!

_me

Vampyrtänder


Bild från google.
Håll musen över bilden när bloggen har laddat klart!


I det kommande videoinlägget så tänkte jag visa er hur jag redigerade den här bilden!
Så håll utkik ikväll, imorgon eller någon annan dag i veckan så visar jag hur jag gjorde!


_me

Rabarber


Nikon D3100, Nikkor 18-55mm


Nu sitter jag här och äter rabarber i socker, det är supergott!
Snart ska vi äta och sen så blir det att bada med familjen på Feelgood.


_me

Sun-day


Nikon D3100, Nikkor 18-55mm


Söndagen börjar jättebra! Soligt och varmt ute, så det blir nog att vara ute idag!
Sen runt två så ska jag, mamma och lillasyster till Feelgood och bada, i 34 graders vatten (!!).

Sen ikväll eller imorgon så kommer det ett videoinlägg och tips på hur jag redigerar!
Hope you enjoy it!!

_me



RSS 2.0